Før den tid har de amerikanske myndighetene strippet han for alle jordiske verdier han hadde. Også kona Ruth har måttet si fra seg det meste av de verdiene som sto i hennes navn.

Les også: Krever 150 års fengsel for Madoff

- Bernard og Ruth Madoff har blitt strippet for sine enorme verdier, annonserte amerikanske myndigheter i helgen, i følge CNN Money.

På forhånd hadde den føderale påtalemyndigheten fått en dom som ga dem rett til å beslaglegge verdier for 170 milliarder dollar av Madoff. Det er langt mer enn det Madoff er verdt.

Mandag skal dommeren i saken avgjøre hvor lang straff 71-åringen Madoff skal få. Påtalemyndigheten har bedt om 150 års fengsel, mens han selv mener 12 år er nok.

Bernard og Ruth Madoff har måttet gi fra seg retten til eiendommer verdt nesten 80 millioner dollar eller rundt en halv milliard kroner. Dette inkluderer en leilighet på Manhattan, et hus i Montauk i New York og en bolig i Palm Beach i Florida.

I tillegg får myndighetene inntektene fra salget av Madoffs hjem i Cap d'Antibes i Frankrike. De får også møbler, kunstverk, smykker og annet.

12. mars tilsto Madoff svindelen med at han har lurt milliarder av dollar fra uskyldige ofre i noe som viste seg å være et pyramidespill. Ofrene trodde alle de hadde invesgtert pengene trygt hos en av de aller beste forvalterne. Han sendte stadig kontoutskrifter til klientene som viste at pengene deres vokste i stor takt.

I virkeligheten hadde han stjålet pengene deres og ikke investert dem i det hele tatt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.