BERLIN (DN) Fra i dag kan man se NRKs nett-tv-tilbud på smart-tv-er fra Samsung. I løpet av september vil egne NRK-apper være tilgjengelig på Playstation, Apple-tv og Google Chromecast og smart-tv-er fra LG, Sony, Philips og Panasonic også.

- En av grunnpilarene i NRKs samfunnsoppdrag er at NRK skal være allment tilgjengelig. Skal NRK løse oppdraget, må vi være tilstede med innholdet vårt der publikum er. Derfor er jeg glad for at NRKs tv-apper nå også blir tilgjengelig på smart-tv-er, spillkonsoller og de nyeste mottagerboksene for bakkenettet. Det gjør at familien kan samles i stua og selv bestemme hvilke programmer de vil se og når de vil se dem, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Hittil har NRK nett-tv vært tilgjengelig gjennom nettleser på pc eller apper til smarttelefoner og nettbrett. For å se tilbudet på en tv-skjerm har man måttet koble en støtet enhet til tv-en. Med egne smart-tv-apper slipper man dette.

Egen Super-app

Barnekanalen NRK Super får også en egen app på de samme tv-ene.

– Når vi snakker om endring i medievaner, er det barna som er de virkelige innovatørene. Flere av NRK Supers programmer blir sett mer på nett enn på vanlig lineært tv. De som vokser opp nå, er ikke opptatt av når programmer blir sendt. Derfor er det en stor glede også å lansere en egen tjeneste for barna, sier Eriksen.

NRK annonserte fredag også deres nett-tv-tjeneste med arkivmateriale vil bli tilgjengelige for kundene til tv-distributøren Riks-TV.  Også konkurrenten TV 2 kunne melde om en ny distribusjonsform fredag. Nett-tv-tjenesten TV 2 Sumo vil være tilgengelig på Microsofts spillekonsoll Xbox One, som ble lansert fredag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.