Verizon er er en av USAs største mobil- og bredbåndsleverandører, med over 9 millioner bredbåndskunder. Nå er selskapet lei av å få skylden for at filmer og tv-serier strømmer for sakte på Netflix.

Netflix er verdens største strømmetjeneste for film og tv-serier, med over 48 millioner seere i 40 land. I Norge regnes Netflix som den største utfordreren for de tradisjonelle tv-kanalene. 23 prosent av alle nordmenn sier at de har brukt Netflix minst en gang siste måned.

34 millioner av Netflixkundene er i USA, og disse ser i sinitt på Netflix 103 minutter om dagen. Netflixtrafikk bruker 31 prosent av båndbredden i USA, tre ganger så mye som nummer to på listen, Youtube.

Med så stor trafikk kan det hende at filmene noen ganger vil  hakke, bufre og stoppe, og her ligger kjernen i konflikten. Verizon forlanger at Netflix slutter å skylde på dem når Netflixkunder opplever at strømmetjenesten går tregt.

- Falske anklager

Verizon har sendt et juridsk krav (cease and desist) til Netflix der selskapet hevder at Netflix står for falske anklager som kan være til skade for varemerket Verizon, og at Netflix opptrer villledene overfor sine kunder.

Det var tidligere denne uken at Netflix ved hakking av filmer begynte å vise en melding på skjermen til de av sine kunder som har bredbånd fra Verizon: "Verizon-nettverket er fullpakket akkurat nå". Det liker ikke Verizon.

- Netflix har ikke noe grunnlag for å hevde at problemer med avspillingen av video alene kan skyldes Verizons nettverk. Netflix har i noe tid vært klar over at mellommenn på internett har probemer med overbelastning på noen nettverk. Likevel har Netflix valgt å fortsette å sende sin trafikk over disse proppfulle rutene, skriver Verizons advokat Randal Milch til Netflix i brevet.

Jeg håper oppriktig at dette ikke er et forvarsel om hva som er i vente om hvordan Netflix vil behandle sine nettverkspartnere og felles kunder, sier Milch i brevet, ifølge LA Times.

Netflix offentliggjør hver måned en indeks over hvilke bredbåndsleverandører som er raskest for deres kunder. De siste månedene har Verizon havnet nesten sist.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.