Det er ikke mange år siden mulighetene til å se nedlastet film og TV-serier på lovlig vis var meget begrensede. I dag slåss tjenestene om dine abonnementskroner, og man kan få et fantastisk utvalg til en meget overkommelig månedlig pris. Men hva er forskjellen på de ulike tilbudene, og hvilke av dem er lette å få opp på TV-skjermen? Vi har sjekket hvordan de fungerer, hvor lett det er å finne noe kult å se på og hvilken tjeneste som egner seg best på ulike sjangre.

Slik sjekker du tv-en

De mest etablerte tjenestene tilbys som egen app integrert i smart-TV systemet på din TV. De kan også være tilgjengelige på en Blu-ray spiller, mediespiller eller kabelboks med smartfunksjoner. Et annet alternativ kan være å bruke tjenesten på et nettbrett, og deretter ”speile” innholdet til TV-en via funksjoner som AirPlay, MiraCast eller Chromecast som finnes på Apple TV og mange moderne smart-TV-er. Den mest tungvinte løsningen er å koble datamaskinen til TV-apparatet med en HDMI-ledning og benytte det som skjerm.

Les hele testen hos Lyd & Bilde

 

C More

 

Sport og betalkanaler

C More er en omfattende premium-tjeneste for deg som vil ha både strømming, live-TV og sportssendinger.

Hvis man virkelig vil kunne se på live-TV på nettet og er en sportsfanatiker kan det godt være verdt den ekstra kostnaden med å skaffe seg C More. Man får jo dessuten tilgang til en betydelig katalog av filmer samt mange nye Hollywood-filmer. Dessuten finnes det mye for barn å se på. Det er relativt lett å finne, men søkefunksjonen gir noen ganger merkelige resultater. Vi hever karakteren for C More i år, da den har blitt betydelig enklere å se på TV og mobile enheter.

HBO Nordic

 

Amerikansk kvalitets-TV

Vil du følge med i de nye amerikanske seriene uten å måtte vente, er HBO et bra valg.

Dette er ingen tjeneste for å sitte og lete etter klassiske filmer eller finne noe nytt. HBO Nordic er som skapt for den som allerede vet hva man vil se og som vil ha mer. Liker man maratontitting fra sofaen i helgene på virkelig gode serier så passer den utmerket. Eller for den som vil få med seg de siste sesongene av en populær serie. Men for filmer og lokale serier er tilbudet ganske magert. Kan imidlertid anbefales som et komplement til filmtjenester med få TV-serier.

Netflix

 

Totalt sett best

Netflix er tilgjengelig på de fleste plattformer, tilbyr mye originalt innhold og er først ute med den nyeste teknikken.

Vil man gjøre det enkelt for seg selv er Netflix smidig da du trolig allerede har tjenesten innebygget i din smart-TV, spillkonsoll eller kabelboks. Det finnes også mange eldre filmer å utforske fra katalogen. Men fremfor alt er det som produsenter av nye spennende TV-serier de ligger lengst fremme. Og har man en 4K-TV er det bare Netflix som har innhold. Det kan verdt å skaffe seg Netflix bare av den grunn. Tross enkelte svakheter må vi utrope Netflix til den beste videotjenesten for de fleste.

Plejmo

 

Nytt eller billig

Varierende priser gjør at man både kan finne de siste filmrullene og eldre filmer til salgspris.

Plejmo tilsvarer den moderne videobutikken på hjørnet. Ved inngangen står de siste filmene som akkurat har sluttet å gå på kino, men de koster også mer. Midt i står dine favoritter du vil se om igjen til en bedre pris. Og lengst inn står salgskurven med obskure filmer til vrakpris. For enkelte titler du absolutt vil se, er det en praktisk måte å få fatt i dem. Imidlertid er det ikke riktig like lett å se de på TV-en som hos de beste konkurrentene. Men tjenesten er under rask utvikling så det kan snart forandre seg.

 

 

SF Anytime

 

Nye og unike titler

SF Anytime tilbyr enkel måte å se nye filmer på, som det er vanskelig å finne noe annet sted.

Hvis man en eller annen gang vil leie en film eller se noen enkelte episoder av en serie som man ikke finner noe annet sted, er SF Anytime praktisk. Spesielt om man har en smart-TV hvor det er stor sjanse for at den allerede er innebygd. Og er man ute etter barnefilmer er tilbudet blant de bedre. Ytterligere en fordel fremfor abonnementstjenestene er at kinofilmene dukker opp betydelig raskere. Noen ganger kan det være verdt å hoste opp litt penger for å se filmen du har ventet på før den kommer andre steder.

 

Viaplay

 

Rikt og lett tilgjengelige utvalg

Viaplay tilbyr mange titler, eksklusive sportssendinger og finnes på mange plattformer.

Avhengig av hvilket innhold man er interessert i kan Viaplay være et bra alternativ til dominerende Netflix. Spesielt om man er interessert i skandinaviske filmer og serier, sportsarrangementer eller nyere filmer, og dessuten har mulighet for å leie film. Det er omtrent like mye for barna, men de er ikke like sterke på amerikanske serier eller eldre filmer. De har imidlertid et trumfkort da alt innhold kan lastes ned til nettbrettet og ses uten oppkobling, noe som er gull verdt når du er ute på reise.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.