14 prosent av studentene bruker penger på unødvendige ting, mens tilsvarende tall for hele befolkningen ligger på 6 prosent, viser undersøkelsen som er gjennomført for SpareBank1.

Det er først og fremst på mat og drikke at norske studenter har et overforbruk. Men uteliv, klær og sko kommer også høyt opp på listen over hva de bruker unødvendig mye penger på.

– Kontoen er tom

Ifølge undersøkelsen opplever 18 prosent av studentene at det er tomt på kontoen før lønning. I hele befolkningen er andelen 14 prosent.

Norsk studentorganisasjon (NSO) mener det ikke er rart at studentene er blakke, og viser til studentbudsjettet som er basert på Statistisk sentralbyrås levekårsundersøkelse:

– Studentbudsjettet viser at studiestøtten ikke strekker til, det er derfor ikke rart at studentene opplever at kontoen er tom, sier leder Marianne Andenæs i NSO til NTB.

– Ingen overraskelse

– Sju av ti studenter rapporterer i levekårsundersøkelsen at studiestøtten er deres viktigste kilde for å dekke utgiftene til livsopphold. Når studentbudsjettet viser at studentene mangler 3.921 kroner for å leve nøkternt på studiestøtten alene, er det derfor ingen overraskelse at kontoen er tom mot slutten av måneden. Derfor krever NSO at studiestøtten skal knyttes til folketrygden og økes til 1,5 G, sier hun.

Anbefalt fra DNtv: Bli med på Sunnivas ferd gjennom ett av verdens hardeste triatlon

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.