Aldersgrensen for studentrabatter kan gjøre en trang privatøkonomi enda trangere for studentene som er 31 år eller eldre, skriver nettavisen Khrono.

Blant annet har kollektivselskapet Ruter i Oslo 30 års aldersgrense for sin studentrabatt, og det rammer stadig flere ettersom studentene både i hovedstaden og ellers i landet blir stadig eldre. En av dem, Line Røst, sier til Khrono at hun ikke lenger har råd til månedskort som følge av at prisen har økt fra 410 til 680 kroner, og hun mener aldersgrensen bør oppheves.

- Statlig bestemt

Også NSB, Flytoget og Widerøe opererer med aldersgrenser på sine studentrabatter. Pressevakt Øystein Dahl Johanssen i Ruter forteller at en oppheving av aldersgrensen ligger utenfor selskapets kontroll.

– Studentrabatten er statlig bestemt og finansiert. Så det ligger under Samferdselsdepartementet, sier han.

Ifølge en rapport fra prosjektet Eurostudent er Norge det europeiske landet med de eldste studentene. Snittalderen er 29 år, og 26 prosent av studentene er 31 år eller eldre. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Anbefales å stille lønnskrav

Studenter i oljehovedstaden: - Det fleste er ganske stressa