Den som kunne velge yrke om igjen skulle kanskje tenkt litt ekstra på å bli ingeniør. Den som er det er nemlig ettertraktet vare om dagen.

- Det er et voldsomt sug etter sivilingeniører, sa Knut Sunde, bransjepolitisk direktør i Norsk Industri, da interesseorganisasjonen la frem sin konjunkturrapport for 2012 torsdag.

Prosjekter over hele landet tørster etter den som kan ingeniørfaget. For eksempel sier 92 prosent av bedriftene som leverer til olje og gassindustrien at de har behov for sivilingeniører. Dette er en bransje i sterk vekst.

LES OGSÅ: - Kommer som en kule

- Bedriftene får ikke tak i alle de tusener av nye ingeniører de trenger, sa Sunde.

  Ingeniørmangelen merkes også i andre sektorer.

- Også det offentlige har behov for ingeniører. Dette er ikke bare et industrielt problem, ingeniørmangelen er et samfunnsproblem, sa Sunde.

Må lete andre steder
Sunde sa også at han er "overbevist om at trøkket kommer til å vare".

For mange har løsningen blitt å lete utenfor Norge.

- Mange bygger seg opp ingeniørkapasitet i andre land som leverer til norske prosjekter, sa Sunde.

Han viste til at vegdirektør Terje Moe Gustavsen for eksempel leter i Sverige, Irland og Sør-Europa.

Må utdanne flere
Norsk Industri synes det er åpenbart at Norge må utdanne flere ingeniører.

- Vi syns det er ganske håpløst at NTNU ikke har fått noen signaler fra regjeringen om å øke kapasiteten, sa Sunde.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.