- Vi blir proppet fulle av nye inntrykk hele tiden. Noen ganger blir man pepret av så mye informasjon at man ikke får tid til å bearbeide inntrykkene, sier Per Risvik Syversen (53), som har funnet opp en ventil for oljebransjen, og holder på å realisere den sammen med Kongsberg Esco.

Selv er han president i Kongsberg Esco-selskapet Esco MPV.

- All min kreative tenkning foregår best alene, uten ytre påvirkning. Samtidig trenger jeg inntrykk utenfra for å få nye ideer. Men ideene mine "foredles" best når jeg er alene, sier gründeren til DN.no.

Amerikanske Susan Cain har skrevet boken "Quiet: The Power of Introverts in a World That Can´t Stop Talking" - en bok om teamarbeid på arbeidsplassen som i økende grad mangler vegger. Åpne kontorlandskap, brainstorming og sjefer som setter sosial intelligens høyere enn det meste har imidlertid sin pris, skriver hun i et innlegg i The New York Times.

- Ensomhet er ikke på moten lenger. De ensomme geniene er på vei ut, samarbeid er "in". Men det er et problem knyttet til dette. Forskning viser at folk er mer kreative når de får nyte alenetid og slipper å bli forstyrret til stadighet, understreker hun.

- Introverte er mest kreative
Cain viser til at de mest kreative personene i mange bransjer ofte er introverte, ifølge en studie av psykologene Mihaly Csikszentmihalyi og Gregory Feist.

- De er ekstroverte nok til å utvikle og videreføre ideer, men de ser på seg selv som uavhengige og individualistiske. De er ikke lagspillere av natur, påpeker hun.

Hun peker på at de introverte er komfortable med å jobbe alene, og at ensomhet er en katalysator til innvovasjon.

- Kulturelt blir vi så ofte blendet av karisma at vi overser den stille delen av den kreative prosessen. "Den Nye Gruppetankegangen" har overtatt arbeidsplassene og skolene våre. Nesten alle arbeidstakere i samfunnet vårt tilbringer nå mye tid i team, og de fleste jobber i åpne kontorlandskap, opplyser Susan Cain.

Hun understreker at alenetid bak lukkede dører ikke bare gjør oss mer innovative og kreative, det gjør oss også mer produktive.

- Brainstorming-møter er en av de verste måtene å stimulere kreativiteten vår på. Jo flere som deltar, jo dårligere går det. Folk i grupper har en tendens til å lene seg tilbake og la andre gjøre jobben, skriver hun i NYT.

Ja takk, begge deler
Gründer Per Risvik Syversen er langt på vei enig i Cains synspunkter:

- Hvis man har eget kontor i dag, tør man jo nesten ikke å lukke døren, sier han. Selv jobber han på eget kontor i lokalene til Kongsberg Esco, og tenker best ut ideer på egenhånd.

- Men jeg har tro på vekselbruk: Brainstorming-møter kan gi mange gode innspill, men jeg trenger litt alenetid for å la underbevisstheten jobbe videre med ideene. Inntrykk utenfra er imidlertid helt nødvendig, selv om jeg er enig i at man er mer kreativ når man får tid for seg selv. Selv om man sitter og ser ut av vinduet, betyr ikke det nødvendigvis at man ikke jobber, sier Risvik Syversen.

- I dag skal man helst gå med propper i ørene og høre på musikk samtidig som man leser og jobber. Det skal skje så mye på én gang at man blir overlesset av inntrykk. Da er det ikke så lett å være kreativ. Men når man først har kommet frem til en idé, må man spille ball med andre for å finne den beste løsningen. For det er sammen man er dynamitt, sier Per Risvik Syversen.

Les også: - Kontoret er oppskrytt

De uskrevne kontorreglene

Åpent kontorlandskap senker farten

De mest irriterende kontorvanene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.