Les også: «Verden er i forandring, men det er vi som må forandre den»

Samtlige ungdomspartier har hatt en markant oppgang i antall nye medlemmer i dagene etter 22/7. Unge Høyre mener vi nå ser en ny generasjon politikere stå frem.

- Uken før hendelsene hadde vi 2 innmeldinger. Siden fredag har vi fått 120 nye medlemmer, sier leder i Unge Høyre, Henrik Asheim.

Hva slags spørsmål får dere fra de som er interesserte?

- Vi får mange henvendelser om konkrete politiske saker fra ungdom som vil finne ut hvor vi står. Mange unge er flinke til å engasjere seg for å finne ut hvilket parti som passer, og det er også flere av de nye medlemmene som har tenkt å stemme Høyre i kommunevalget og som nå vil vise at de er politisk aktive.

Hva bør gjøres for å beholde interessen blant de nyinnmeldte?

- Jeg tror man snart vil se noe som kan minne om en ny generasjon. De som, i motsetning til den eldre generasjonen, har vokst opp med at det å ta del i et demokrati ikke er noe som må tas for gitt, men noe som må kjempes for. En generasjon som generelt vil være mer politisk aktiv.

Hvordan har dere tenkt å gripe an valgkampen i august?

- Alle er enige om at det var riktig avgjørelse å avlyse skoledebattene. AUF er i en veldig vanskelig situasjon, og det er det viktig at alle partiene er på likefot når det kommer til skolevalgkamp. Så da blir det stands i gymsalene i stedet for debatt, sier Asheim og understreker:

- Men det er viktig å trekke frem at det er forskjell mellom partiene, men at dette bakteppet betyr at vi får en mer nøytral og positiv valgkamp. Mer om hva partier og ungdom er for, ikke hva de er imot.

Les også:

«Verden er i forandring, men det er vi som må forandre den»

Utøya-generasjonen

Ungdomspartiene dropper skoledebatter

Leder DN: Til ungdommen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.