Karoline Hegbom (19) fra Voss er en av to norske studenter som får finansiert studiene ved Suffield Academy av Stein Erik Hagen.

- Suffield er en av de beste kostkolene i USA. Å få stipend føltes som å vinne i Lotto, sier Karoline.

Lekser under oppsyn
Hun er avgangselev og har markert seg sterkt faglig. I tillegg spiller hun aktivt squash. Hegbom legger ikke skjul på at undervisningsopplegget ved kostskolen skiller seg fra det hun er vant til. I tillegg er det andre regler for kleskode og disiplin.

- Hva var det tøffest å venne seg til?

- Hver kveld har vi et opplegg som heter Study hall, hvor vi må gjøre lekser under oppsyn. De første årene ble vi plassert i et klasserom. Mange studenter ble fratatt internett tilgang og mobiltelefon, slik at det ikke er noen distraksjoner.

 

Leggetider
- Synes du det er uvant å forholde seg til alle reglene?

- I begynnelsen ble jeg litt paff, siden jeg ikke var klar over hvor strengt det faktisk var. Men jeg skjønte fort at det bare ble lettere så lenge jeg fulgte reglene. Tanken på å ha leggetid gjorde meg først litt småirritert, men etter en uke var det ikke noe problem. Som regel var jeg så utslitt at jeg begynte å gå til sengs tidligere enn leggetiden.

-Er det noen spesiell karriere du kan tenke deg?

-Det må bli noen innen økonomi så lenge jeg er i utlandet. Kanskje jeg fortsetter med jus når jeg kommer hjem til Norge.

- Vil du fortsette med studier i USA?

-Jeg har søkt på forskjellige skoler i USA til høsten, men også i England og Sveits. En avgjørende faktor vil være skolepenger, men jeg søker - og håper på stipendordninger.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Flere saker fra DN Talent: