Les også: 100.000 for å være god i matte

Handelshøyskolen BI i Nydalen i Oslo bruker rundt 255.000 kroner i året på å premiere flinke bachelorstudenter. På hver av de 17 bachelorretningene får studenten som kan vise til best karaktersnitt 15.000 kroner ved uteksaminering. Stipendet gis av ulike bedrifter, deriblant stiftelsen Den norske handelsstands Understøttelsesfond, Oslo Handelsstands Forening, Visma, Ernst & Young, Avantor og Oslo og Akershus eiendomsmeglerforening.

Bruker studentene
-Er det noen forpliktelser knyttet til dette stipendet?
- Nei, vi vet at noen av giverne og studentene snakker sammen, og at noen av dem gir rapporter eller presenterer ting de har gjort for bedriften, men det er ingen konkrete heftelser i å motta pengene, sier Jan Frode Lien, direktør for bachelorstudiene i Nydalen.

5000 til beste masteroppgave
2010 var første året der alle retninger fikk best-i-klassen-stipendet. Også på masternivå betales det for godt snitt. I hvert av de syv masterprogrammene får kullets beste elev 5000 kroner ved avgang. Dette finansieres av Econa. Fra høsten av begynner skolen også med belønning av den beste masteroppgaven.

- Er ikke gode karakterer lønn nok?

- Det er det sikkert for noen. Men siden vi er en privat høyskole og tar studieavgift, synes vi det er en hyggelig gave å gi lønn for strevet i form av stipend, sier Lien.

Flere saker fra DN Talent:

BI legger ned studier

Soldat, selger og student

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.