Flere studenter har allerede blitt vervet til pyramideselskapet World Ventures. Førstelektor ved BI, Gorm Kunøe, advarer i Universitas sterkt mot å la seg verve.

Universitas har fått tilgang til norske World Ventures’ lukkede medlemsgruppe på Facebook. På denne listen står flere studenter, blant annet fra Markedshøyskolen, BI, og Høgskolen i Oslo og Akershus.

- Det som karakteriserer slike opplegg er alle de mystiske reglene. World Ventures har mange rare regler som er vanskelige å sette seg inn i. Det er et faresignal, som ofte kjennetegner ulovlige pyramidespill, advarer Kunøe.

For 354,98 dollar, eller omtrent 2140 norske kroner, pluss 65,99 dollar i måneden etter én måned, får medlemmer mulighet til både å kjøpe billige reiser og å tjene penger på å rekruttere andre.

«Get 4 Pay No More», heter det i rekrutteringsvideoen. Klarer du å rekruttere fire personer til World Ventures, slipper du å betale månedsavgift. Verver du enda flere kan du begynne å tjene penger.

Erlend Vatne ønsker ikke å uttale seg til Universitas, og henviser til World Ventures’ hovedkvarter i Texas.

- Vi har ikke foretatt en grundig vurdering av World Ventures, men de har likhetstrekk med ulovlige pyramidespill, sier seniorrådgiver i Lotteritilsynet Trude Felde til Universitas.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.