I etterkant av vårens eksamener ved Det juridiske fakultet har UiO publisert statistikk over karakterfordelingen, og på de fleste eksamener også kjønnsfordelingen. Tallene viser at menn gjennomgående får de beste karakterene A og B oftere enn kvinner, skriver Universitas.

På eksamen i Rettsøkonomi I, viser resultatene over fire semestre at 16 prosent av mennene fikk karakteren A, og 30 prosent B. Til sammenligning fikk 9 prosent av kvinnene A, og 25 prosent B.

Fjerdeårsstudent Fredrik Riise sier til Universitas at han tror mange mannlige studenter er mer målbevisste enn kvinnene.

– Kvinner får i snitt bedre karakterer enn menn på videregående, men blant menn som kommer inn på jusstudiet, finner vi de mest motiverte, sier han.

Han presiserer likevel at det er mange målbevisste og motiverte kvinner på studiet.

Dagens Næringsliv satt i slutten av oktober søkelys på den lave kvinneandelen blant partnerne i norske advokatfirmaer. Med en kvinneandel på 11,4 prosent havner Oslo i bunnsjiktet i en kartlegging på partnernivå i en rekke europeiske hovedsteder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer om debatten:

Total skivebom

– Jeg har hverken vaskehjelp eller butler

Hardtarbeidende menn må se seg forbigått av mindrearbeidende kvinner. Bare fordi de er kvinner. Er det likestilling?  

Les også:

Asia i dag: Solgte for åtte mrd. på åtte minutter

Statoil har nådd klimamål for 2020

Valgkommisjonen: – Suu Kyi valgt inn i Myanmar

Se DNTV: Stort arbeidspress

Stort arbeidspress
- Jussen er preget av flink pike-syndromet.
01:14
Publisert: