Handelshøyskolen BI har de siste tre årene anmeldt 12 studenter for å ha forfalsket vitnemål, avsløres i en artikkel i BIs studentavis Inside i dag, ifølge Dagens Næringsliv.

Og det kan bli flere.

- Det har helt klart blitt mer av dette de siste årene. Årets opptak er fortsatt ikke ferdig, så det kan godt hende det blir flere, sier studierektor ved Handelshøyskolen BI, Marianne Schei.

Forfalskningene avsløres ifølge Schei ved at opptakskontoret stusser på detaljer ved søkernes papirer eller at arbeidsgivere tar kontakt med BI for å kontrollere at vitnemålene fra kandidatene stemmer med virkeligheten.

- Utrolig usympatisk

Rundt halvparten av de 12 som er anmeldt har forfalsket vitnemål for å komme inn på ønsket studie ved BI, mens den andre halvparten har pyntet på vitnemålene sine etter at de kommer ut fra BI slik at jobbmulighetene skal bli bedre.

Studenter både på og utenfor BI reagerer på avsløringen.

- Det er utrolig usympatisk å skvise andre ut fra jobbmarkedet med karakterer man ikke har jobbet for, sier Marie Skovstad (25), som studerer ernæring ved Høyskolen i Oslo.

Ingen av studentene som avisen har snakket med kjenner noen de vet har jukset med vitnemål.

Ikke på NHH
BIs konkurrent i Bergen, Norges Handelshøyskole (NHH), opplyser at den ikke har anmeldt forfalskninger av vitnemål på flere år.

På Universitetet i Oslo (UiO) kjenner de seg imidlertid godt igjen i problemstillingen. De har ingen total oversikt, men studiedirektør Monica Bakken vet at det i årets opptaksrunde var to politianmeldelser.

Les også: Slik avslører du CV-juks

Forfalsket NHH-vitnemål - må i fengsel


21 jukse-tatt ved NTNU
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.