Handelshøyskolen BI er langt nede på Financial Times' rangering av universiteter og høyskoler, men rektor Tom Colbjørnsen er stolt over å befinne seg på listen, skriver Dagens Næringsliv.

De øvrige navnene på listen former nemlig et eksklusivt selskap.

- Bare å være på listen er veldig hyggelig, sier Colbjørnsen til DN.

Colbjørnsen er nummer 61 på listen over de 65 ypperste leverandørene av skreddersydde utdanningsopplegg for næringslivet i verden.

Blant europeiske universiteter og høyskoler er BI rangert som nummer 29.

Viktige rangeringer
BI-rektoren legger ikke skjul på at rangeringer som dette er stadig viktigere for skolenes renommé.

- Derfor melder stadig flere utdanningsinstitusjoner seg på, uten at jeg kan si hvor mange. Men alle opplever ikke å komme på inn på listen, sier Colbjørnsen.

Rangeringen er i stor grad basert på spørreundersøkelser foretatt blant et utvalg bestillere av skreddersydde utdanningsopplegg. Hvem som får svare, er avgjort av lærestedene selv.

I tillegg gir Financial Times karakterer etter det enkelte universitets internasjonale og nasjonale nett av kontakter og samarbeidspartnere.

Financial Times har også rangert læresteder som tilbyr åpne etter- og videreutdanningsprogrammer. I denne rangeringen havner Norges Handelshøyskole på 45. plass.

Les også: - BI-strategien ligger fast


<b>Rekordmange BI-søkere - igjen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.