BI-professor Petter Gottschalk vil ha draps- og korrupsjonsdømte forelesere ved skolen.

Gottschalks ønskeliste består blant annet av Finance Credit-gründer Torgeir Stensrud, spritsmugler Erik Fallo og Hells Angels-leder Leif Ivar Kristiansen.

- Interessert i å bidra
Til fagbladet Norsk Politi sier Gottschalk at målet med å bruke kjente kriminelle som gjesteforelesere er å øke studentenes kunnskapsnivå om økonomisk kriminalitet.

– Kriminelle kan fortelle hvordan de gjorde det, og hvordan de kunne ha blitt avslørt tidligere. Kriminelle jeg har kontaktet er interessert i å bidra, også for å gjøre litt opp for seg. Min påstand er at det generelle kunnskapsnivået om økonomisk kriminalitet er lavt, også i Økokrim. Vi ønsker å tilby et annerledes studium på et fagområde der mangel på kunnskap skaper myter og fordommer, sier Gottschalk til Dagsavisen.

Økokrim har lenge hatt monopol på å forvalte sannheten om økonomisk kriminalitet i Norge, mener professoren, og han mener at nå må handelshøyskoler og økonomiske fakulteter på banen.

Skeptisk
Økokrim-sjef Trond Eirik Schea er skeptisk til Gottschalks fremgangsmåte.

– For meg er det delvis et etisk spørsmål. Trenger vi å bruke straffedømte som gjesteforelesere for å åpne øynene til BI-studentene? Er det ikke like relevant å høre framstillingen til den fornærmede part? Jeg synes vi skal være forsiktige med å kjøre fram kjente forbrytere i markedsføringen av et høyskolefag, sier Schea.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.