- Da jeg var 23 år bygget jeg en tomannsbolig i Porsgrunn på totalt 230 kvadratmeter, hvor en del var på 120 kvadratmeter og en annen 110 kvadratmeter. Total kostnad var da på rundt 3,2 millioner inkludert tomt og hus, forteller Emil Eriksrød (27).
- Den ene delen leide jeg ut, og fikk fra dag én rundt 100.000 kroner i skattefrie leieinntekter årlig. Dette gjorde sitt til at banken var positiv til prosjektet, og at det var likviditetsmessig gjennomførbart i praksis for meg og min daværende samboer. Leieinntektene fra utleiedelen kombinert med det lave rentenivået de siste årene har gjort sitt til at leieinntektene finansierer alle kostnadene mine knyttet til boligen inkludert renteutgiftene (etter rentefradrag). Dette har resultert i at jeg har kunnet kjøpe meg en hytte ved sjøen som jeg betjener med min lønnsinntekt.

- Hvor mye hadde du i egenkapital?
- Rundt 200.000 kroner.

- Hva er leieinntektene?
- I dag på rundt 110.000 i året.

Emil Eriksrød (27):
Økonomi- og finanssjef
Eier: Tomannsbolig i Porsgrunn og hytte i Valle
Betalte: 3,2 millioner for huset. Lån på cirka tre millioner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.