Oppdelingen i ulike klasser for sterke og svake elever er blant annet gjennomført på katedralskolen i Haderslev på Jylland, skrev Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag. Elevene får ulik undervisning i matematikk, engelsk og dansk, het det i artikkelen.

- Vi forsøker å ta hånd om elever som kommer til skolen med svært forskjellige forutsetninger. Vi møter mange som føler seg presset til å ta en utdannelse, og vi forsøker å komme dem i møte med riktig undervisning, sier katedralskolens rektor Lars Kofoed-Jensen.

Det samme skjer på flere andre skoler, blant annet på de videregående skolene i Ørestad og Fredensborg på Sjælland. Mai Villadsen, som er leder for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, stiller seg skeptisk til praksisen.

I stedet for oppdeling av klassene, ønsker Villadsen differensiert undervisning innad i den enkelte klasse. Klassefellesskapet er viktig for at elevene skal få et ønske om å fullføre skolegangen, sier hun til Morgenavisen Jyllands-Posten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.