Du har vært på jobbintervju, gjort alt riktig, sendt takke-epost. Nå må du vente. Én uke, eller to, går uten at du hører noe. Du følger opp, uten å få svar.

Hva skal du gjøre? Og når er det på tide å innse at drømmejobben glapp?

Marie Burns, rekrutteringsleder i markedsføringsselskapet Compete, lister opp de dårlige tegnene i en bloggpost på nettstedet The Daily Muse.

1. De flytter intervjuavtalen konstant
Det er ikke nødvendigvis et dårlig tegn at ett eller to jobbintervjuer må utsettes. Men hvis bedriften konstant sender deg eposter for å booke om avtalene, er det et stort rødt flagg. Det kan signalisere at det ikke er så viktig for bedriften å fylle rollen, eller det kan vise at bedriften mangler respekt for tiden din.

2. De vet ikke når de vil ta avgjørelsen
Det grunn til å tvile hvis ingen kan fortelle deg når bedriften ser for seg å ansatte en person i stillingen. Hvis stillingen er viktig og de virkelig er ute etter å fylle den raskt vil noen kunne fortelle deg hva slags tidshorisont de har for ansettelsesprosessen. Hvis ikke har bedriften definitivt ikke hastverk.

3. Det går raskt, før det blir stille
Du blir kalt inn til intervju med én gang, gjennomfører det noen dager etter, og blir behandlet som en dronning. Plutselig stanser det helt opp. Det kan bety at bedrifter intervjuer andre kandidater, fordi du ikke oppfylte alle kravene og de må lete etter noen bedre.

4. De ringer ikke når de sier de skal det
Hvis de som skal ansette deg ikke tar kontakt som lovet, viser det mangel på respekt for deg og tiden din. Hvis de virkelig vil ha deg ville de ha kommet etter deg, ringt deg i tide eller gitt deg beskjed om at de er forsinket.

5. Du hører ikke noe på en uke
I seg selv er det ikke det verste som kan skje at du venter én uke. Folk har det travelt. Men hvis du har fulgt opp og ikke hører noe i det hele tatt, og spesielt hvis du også ser noen av de ovennevnte tegnene, er det på tide å gå videre og se etter en ny jobbmulighet.

Les flere saker fra DN Talent:

– Dette er NM i floskler

Slik fikk han jobben «alle» vil ha

Skill deg ut blant jobbsøkerne(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.