Det skal beregnes feriepenger av alt lønnet arbeid, selv om man kun jobber deltid ved siden av studiene.

Det er heller ikke mulig å bake feriepenger inn i lønnen.

Som student har du samme rett til ferie som faste ansatte. Noe som betyr at du kan kreve tre uker sammenhengene ferie mellom 1. juni og 30. september.

 

- Retten til å ta ut ferie henger ikke sammen med hvor mye feriepenger man har opptjent. Den enkelte arbeidstakers rett til ferie er regulert i ferieloven, og eventuelt i tariffavtale og i den individuelle arbeidsavtalen, sier seniormanager Åse Moss Hansen i Amesto Accounthouse.

Kan endre ferie
Arbeidsgiver kan endre ferietidspunkt ved uforutsette hendelser, men kun hvis disse hendelsene vil skape driftsproblemer, og det ikke er mulig å skaffe vikar.

Samtidig påpeker Moss Hansen at arbeid som utføres av studenter har like stor verdi som om det ble utført av en annen arbeidstaker.

- Det skal derfor lønnes etter gjeldene lovverk, noe som innebærer at det skal beregnes feriepenger av alt lønnet arbeid, sier hun.

- Unngå tabellkort
Studenter som bruker frikort må passe på at beløpet de har tjent blir påført på baksiden av frikortet før det leveres tilbake.

- Beløpet skal føres inn, og det skal være signatur eller stempel fra arbeidsgiver påført frikortet, sier Moss Hansen.

Det er ikke mulig å bruke frikortet hos flere arbeidsgivere samtidig, et frikort skal være original, og kan kun være registrert hos en arbeidsgiver.

- Har du flere arbeidsgivere vil det lønne seg å søke om prosentkort. Unngå tabellkort når du ikke har jevn inntekt, dette kan slå veldig feil ut på den totale skatteberegningen for inntektsåret, sier Moss Hansen.

Etter endt arbeidsforhold har du som student krav på å få feriepenger utbetalt med siste lønnsutbetaling.

Les også:
Søknaden som gir deg drømmejobben
Jobbintervjuet avgjort på 4 minutter
Blogg: Her kan du leve som en kakse på studielånet
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.