Det er Høgskolen i Narvik (HiN) som har høyest andel av studenter som stryker av samtlige høyskoler, med en strykprosent i 2012 på nær 14. Også på de neste fire plassene på stryktoppen finner man høyskoler som tilhører mindre byer i distriktene, skriver studentavisen Universitas.

HiN-rektor Arne Erik Holdø mener årsaken er at hovedtyngden av studentene deres studerer realfag.

– Mellom 70 og 80 prosent av studentene våre er teknologi- og realfagstudenter. Hvis du sammenligner oss med et teknologisk fakultet, vil du se strykprosenten er på samme nivå som hos oss, sier Holdø til Universitas.

Alle de fem utdanningsinstitusjonene med lavest strykprosent ligger i enten Oslo eller Bergen. Aller lavest andel strykstudenter var det ved Oslo-skolen Westerdals, der det bare var 0,8 prosent av studentene som strøk i 2012.

Tom Kvisle, administrerende direktør og rektor på Westerdals, viser blant annet til at det er en krevende skole å komme inn på.

– Studentene som kommer inn er svært motiverte. De er gjerne 22-23 år, og da tror jeg de er mer modne enn oppstartsstudenter på andre studier, sier han til studentavisen.

Les flere saker om utdannelse og karriere på dn.no/talent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.