For de aller fleste er én mastergrad mer enn nok. Men for å få internasjonal erf#229 og tverrfaglig kompetanse tar noen studenter gjerne to mastergrader. Tine Fossland (23) er i ferd med å ta en master i finans ved NHH, samt en master i bærekraftig utvikling ved toppuniversitetet HEC Paris.

- Det blir mye jobb, konstaterer hun.

Hun er én av ti studenter som har søkt og tatt opp til det nye dobbelgradsprogrammet ved NHH. Programmet innebærer at ivrige studenter kan ta to mastergrader på samme tid som det normalt tar å fullføre én grad.

Så langt samarbeider de med prestisjetunge HEC Paris, UCL i Belgia og EGADE Monterrey i Mexico. I tillegg er en avtale med Universität Mannheim klar for signering.

To spesialiseringer
Skolen legger til rette for at man skal få to spesialiseringer og to grader uten å måtte gjøre alt dobbelt. Studentene skriver for eksempel kun én masteroppgave.

- Det er en faglig glidelås i programmet, sier Andersen, men presiserer likevel at studentene definitivt må jobbe ekstra.

Tina Fossland, som er midt i eksamensinnspurten, er ikke urolig for at det skal bli for mye.

- Jeg føler at det går greit. Så lenge man får jobbe med noe man brenner for, blir det ikke hardkjør og plikt, sier hun.

40 innen få år
NHH har ambisjoner om å inngå flere samarbeid. John Andersen ser for seg at de har nærmere 40 studenter på åtte samarbeidsinstitusjoner innen få år. Når de ti studentene reiser til Frankrike, Belgia og Mexico til høsten, kommer ti studenter fra de samme landene til NHH. Studentene betaler ikke noe for programmet.

- Det er et rent bytte av studenter og ingen penger er involvert, sier Andersen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.