Ifjor dro totalt 6.478 norske studenter på utveksling i utlandet i tre måneder eller mer. Det er en nedgang på tre studenter fra året før, skriver Khrono, som viser til tall fra Norsk senter for forskningsdata.

Ifølge studentnettstedet lufter kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) forslag om obligatorisk utveksling. Også Norsk studentorganisasjon og flere rektorer har tatt til orde for at flere bør reise ut, men deres budskap ser ikke ut til å ha nådd ut i 2015.

Hilde Skeie, seksjonssjef ved internasjonal seksjon på NTNU i Trondheim, peker på den svake kronekursen som en årsak til nedgangen.

- På NTNU har vi sett en generell økning i utvekslingsstudenter, selv om det stagnerte litt ifjor. Grunnen til dette har nok mye med kronekursen å gjøre. Mange som reiser utenlands drar til USA, Storbritannia eller Australia, og siden den norske krona er svekket, er det nok en del som avventer til det er blitt litt billigere, sier hun til Khrono.

På den andre siden har norske studietilbud økt i popularitet i utlandet. Ifjor kom 8.182 utvekslingsstudenter til Norge, en økning på 676 studenter fra året før.

Les også: Henrik (23) tok utfordringen, men «flokkmentaliteten» blant norske studenter bekymrer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.