Det er mye som er langt verre å gjøre på jobb enn multitasking. Likevel er uvanen et massivt "no, no" på arbeidsplassen, ifølge forskere.

Ifølge forskere ved Stanford University gjør ikke multitasking oss bare mindre produktive. Det er heller ikke bra for hjernen vår, siden multitasking får oss til å jobbe mindre effektivt og dermed åpner opp for at vi gjør flere feil, skriver den australske avisen Herald Sun.

Forskerleder Clifford Nass ga over 260 college-studenter ulike eksperimenter som blant annet dreide seg om å bytte mellom arbeidsoppgaver, filtrere bort unødvendige detaljer og bruke hukommelsen. Teamet hans oppdaget at de som stadig benyttet seg av multitasking gjorde det dårligere på oppgavene enn de som konsentrerte seg om én ting om gangen. Dette gjentok seg gang på gang.

Forskeren konkluderer med at det lønner seg å gjøre én ting ferdig i stedet for å veksle mellom ulike oppgaver, da blir jobben lettere - og bedre - gjort.

Nass foreslår også at man bør begrense e-post-gjennomgang til noen få ganger om dagen, hvis det er mulig. Da kan man konsentrere seg om arbeidsoppgavene man faktisk driver med uten kontinuerlige avbrudd.

Les også: - Multi-tasking er en myte (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.