Halvparten av bachelorstudentene ved Norges Handelshøyskole i Bergen (NHH) henger etter med studiene, ifølge studentavisen K7 Bulletin. Tallene er basert på skolens oversikt over studentene som begynte på det treårige løpet i 2009.

I tillegg har 12 prosent av disse studentene avsluttet studiet før graden var i boks. Det betyr at bare 38 prosent av NHH-studentene fullførte bachelorgraden på normert tid.

Les også: Hver femte Bergen-student tar ikke studiepoeng

Kjetil Bjorvatn, dekan for bachelorstudiet, står bak analysen av 2009-kullet ved NHH. Han peker på flere årsaker til etterslepet.

– Veldig mange arbeider mye i studentforeningen, og vi må regne med at dette kan gå på bekostning av studieprogresjonen, sier dekanen til studentavisen.

Når dette kombineres med høye karakterambisjoner, kan det lett føre til forsinkelser, forklarer Bjorvatn. Han vil likevel ikke forsøke å dempe det utenomfaglige engasjementet.

– Dersom forsinkelsene skyldes engasjement i studentforeningen er ikke dette noe vi ønsker å bekjempe, sier dekanen.

Les også: Fire av ti studenter fullfører ikke utdannelsen

Peder Engesæth, fagpolitisk ansvarlig i kjernestyret, er bekymret for dårlig kapasitet ved skolen når studentene hoper seg opp. Han vil gi studentene flere muligheter til å skaffe seg studiepoeng.

– Et alternativ kan være å gi studentene anledning til å dra på sommerskolen og få studiepoengene godkjent som en del av bachelorgraden, sier Engesæth til K7 Bulletin.

Les flere saker fra DN Talent

Menn velger utdannelser som gir best betalt

Slik er Marias (21) dobbeltliv i Kairo

Olav (15) kan starte ingeniørutdannelsen nå(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.