Nærmere 48 000 nordiske studenter har stemt frem Ernst & Young og Siemens som de mest attraktive arbeidsgiverne.

– Disse bedriftene er assosiert med muligheter og innovasjon, som er veldig viktig for studentene når de skal velge sin fremtidige arbeidsgiver, sier Carlo Duraturo, Universum Norge, i en pressemelding.

De nordiske ingeniørene er mest tiltrukket av energibransjen, og produksjon. Økonomistudentene er opptatt av bank, revisjon og konsulentbransjen.

Les også: Lei av «drømmejobb»-undersøkelser

Nordmenn mest hjemmekjære
Kun 16 prosent av de norske studentene ønsker å starte sin karriere utenfor landegrensene, mens nærmere en tredjedel av danskene er villige til å flytte utenlands. Sverige og Finland er midt mellom, med rundt 20 prosent som ønsker seg ut.

– De danske studentene er nok mer bevisste på det tøffe arbeidsmarket i landet, og er dermed mer åpne for å flytte på seg for jobb. De norske studentene har det foreløpig godt hvor de er, og er mest tiltrukket av de store norske byene, sier Duraturo.

Flest it-studenter vil blir gründere
Samlet sett for alle de nordiske studentene i undersøkelsen er det rundt 11 prosent som ønsker å starte sin egen bedrift. Men blant de norske it-studentene som svarte på Universums undersøkelse var det hele 22 prosent som ønsket å starte for seg selv. Danskene ligger litt foran med 32 prosent som har entreprenørambisjoner. Svenskene og finnene ligger litt bak på 20 prosent.

Topp ti-rangering blant 47 943 nordiske studenter

Økonomi

Topp ti i Norden

1. Ernst & Young

2. PwC

3. KPMG

4. Nordea

5. Microsoft

6. McKinsey & Company

7. L'Oréal

8. Deloitte

9. The Boston Consulting Group

10. IKEA



Teknologi

Topp ti i Norden

1. Siemens

2. Ramboll

3. Microsoft

4. ABB

5. Sweco

6. McKinsey & Company

7. NCC

8. Skanska

9. Accenture

10. The Boston Consulting Group(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.