Det viser en landsrepresentativ undersøkelse blant ungdom over 15 år som Synovate har gjennomført for DnB NOR, skriver VG.

– Det er betenkelig at 15-16-åringer ser for seg åtte uker uten jobb. Det er dårlig utnyttelse av tiden, sier forbrukerøkonom Sidsel Jørgensen i DnB NOR til avisa.

Hun peker på at de som kommer seg tidlig inn i arbeidslivet kan få et forsprang på sine jevnaldrende.

Nav lyste ut 9.400 flere jobber i årets tre første måneder, en økning på 8 prosent fra i fjor.

– Det ser bedre ut i år enn i fjor. Det er absolutt mulig å finne en sommerjobb, men vær tidlig ute og ikke vær redd for å kontakte arbeidsgiver, sier Johannes Sørbø, rådgiver i Nav.

En undersøkelse fra Hovedorganisasjonen for handel og tjenester i Norge, HSH, viser at fire av fem virksomheter innen bransjen vil ansette minst like mange sommervikarer som i fjor. Men konkurransen om jobbene er stor, og det gjelder å være tidlig ute, påpeker administrerende direktør Vibeke Madsen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.