- Vi ville formidle vår glede og interesse for realfag, sier Eli-Trine Svorstøl (24).

Film og matte
Hun studerer byggingeniør på Høgskolen i Bergen, og har sammen med Emilie Grepperud (22), Ragnhild Lokna Nygård (22) og Tine Langvatn Sæther (21) utarbeidet et inspirasjonsforedrag med filmsnutter og matematikkoppgaver for jenter i tiende klasse. Målet er at det skal motivere elever til å velge ingeniørfaget, og i kveld ble prosjektet "Rosa realister" tildelt Springbrettprisen. Det er tredje gang den deles ut, og prisen hedrer de studentene som har gjennomført skoleårets beste karriererettede prosjekt i Bergen.

 

Vil fjetre 15-åringer
I faget "Organisasjon, styring og ledelse i prosjektarbeid" stod studentene fritt til å utarbeide egne prosjekt. Noen brygget øl, andre skrev om passivhus. De fire jentene på byggingeniør valgte å lage et opplegg for å fremme ingeniøryrket hos andre jenter.
- For å få bukt med ingeniørmangelen er jenter nøkkelressursen.De velger ofte bort ingeniøryrket fordi de tror det er for vanskelig og at det bare er gutter der, sier ingeniørstudent Eli-Trine.

"Originalt og fremtidsrettet"
Juryen bestod av representanter fra den tverrfaglige studentforeningen Springbrettet, Bergen Næringsråd og Sparebanken Vest. De la vekt på at Rosa realister hadde et mål som i større grad enn de andre nominerte prosjektene ga nytte til samfunn og fellesskap.

 

Flere saker fra DN Talent:

Her velger 59 % av elevene realfag

Her er årets studenter

5 karrieretips for kvinner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.