Studenten Knut Nikolai Tønnevold Ugland (27) står oppført med en formue på over 1,8 milliarder kroner i skattelistene for 2012. Det gjør ham til Norges nest rikeste person under 30 år.

Tønnevold Ugland arvet aksjene etter sin morfar, skipsreder Johan Jørgen Ugland, for to år siden. Aksjene hadde en verdi på 3,5 milliarder kroner.

– Han var en veldig fin mann. Det var svært trist at han gikk bort. Han valgte nok meg fordi jeg er en jordnær bonde fra Grimstad. Det er det han liker. Sånn er jeg, og vi var nok litt like sånn. Morfar var mitt eneste forbilde, sa Knut Nikolai Tønnevold Ugland til Dagens Næringsliv i sommer.

Han studerer nå økonomi og administrasjon ved Universitetet i Agder.

– Å arve så store verdier er et stort ansvar, men morfar sørget for at verdiene forvaltes av flinke folk til jeg har nådd en alder og har fått erf#229 til å kunne styre selv. Jeg begynner å jobbe når jeg er klar. Vi får se når det blir. Det er et stort ansvar, og jeg har også en gård å ta vare på. Alt skal forvaltes og bringes videre. Det går nok godt, sa Tønnevold Ugland til Dagens Næringsliv.

Listen over de rikeste under 30 år toppes av Gustav Magnar Witzøe (20) fra Frøya i Trøndelag. Han står oppført med en formue på 2,45 milliarder kroner og en inntekt på over 60 millioner kroner. Årsaken er at familiens aksjer i den børsnoterte laksegiganten Salmar ble overført til 20-åringen i 2011.

Her er Norges rikeste personer under 30 år, ifølge ligningstallene for 2012.

DN.no tar forbehold om at listen kan inneholde feil.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.