Tall fra Teknologiportens årlige undersøkelse om arbeidsmarkedet for sivilingeniørstudenter ved NTNU viser at studentene ikke trenger å være redde for å gå arbeidsledig fremover.

- Arbeidsmarkedsundersøkelsen for våren 2013 viser at ingeniørstudentene fortsatt er brennhete på arbeidsmarkedet, skriver Teknologiporten, som jobber med bedriftskontakt for ingeniørstudentene ved NTNU, i en pressemelding.

Andelen studenter som er sikret jobb før masteroppgaven er levert har økt markant det siste året. I pressemeldingen fremgår det at 87,3 prosent av studentene i fjor var sikret jobb før masteroppgaven var levert. I år har andelen økt til 93,9 prosent. Dermed står kun 6,1 prosent av ingeniørstudentene uten jobbtilbud før masteroppgaven er levert.

- Jeg er veldig fornøyd med at sivilingeniørstudentene er så attraktive i næringslivet og at nesten alle har mulighet til å begynne rett i jobb etter endt studie. Det viser at det fremdeles er stor etterspørsel etter sivilingeniører, noe som er motiverende og gøy å se, sier leder for Teknologiporten, Mathias Pedersen.

Pedersen trekker frem at bedriftene har blitt flinkere til å jobbe med rekruttering. Dette kombinert med høy etterspørsel etter ingeniørstudenter skaper de heldige tallene for alle ingeniørstudenter på NTNU som nærmer seg vitnemålet.

Toppstudentene tjener best
Teknologiporten skriver i sin pressemelding at det er en klar sammenheng mellom studentenes karaktersnitt og attraktivitet. Særlig hjelper bokstavkarakterene tidligst i alfabetet godt på lønnskontoen.

Toppstudentene med gjennomsnittskarakterer på mellom A og B får i gjennomsnitt over dobbelt så mange jobbti-bud som studenter med C- og D-snitt. I tillegg får de også 55.000 kroner mer i lønn, ifølge Teknologiportens undersøkelse.

- Vi kan se at bedriftene kjemper hardt om de aller beste studentene, som får både høyere lønn og flere valgmuligheter, sier Pedersen.

Les også:
Her kommer bare toppelevene inn
Aktive ungdommer blir lykkelige voksne (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.