<b>Les også: Slik løste de boligfloken </b>

Christoffer Sapienza (23) kjøpte leiligheten på 50 kvadratmeter på Kjelsås i Oslo i 2010. Men BI-studenten bor ikke alene:

– Jeg flyttet inn med en kompis, og han var faktisk med på visningen også. Men siden jeg hadde noe egenkapital fra før og fikk litt hjelp hjemmefra i tillegg, kunne jeg kjøpe leiligheten alene. Kompisen min fikk soverommet, selv sover jeg på hemsen i gangen. Jeg sparer mye på å bo litt trangt i noen år, sier 23-åringen.

- Utrolig motiverende
Leiligheten kostet 1.750.000 kroner. Månedsutgiftene på totalt 8700 kroner inkludert alle fellesutgifter deler de to kameratene omtrent på midten.

– Det er utrolig motiverende å være student og eie sin egen leilighet. Tidligere leide jeg for 5000 kroner. Nå betaler jeg nesten det samme, men i stedet for å føle at jeg kaster penger ut av vinduet, går de nå til nedbetaling av gjeld, sier Sapienza.

Sosial
Å dele leiligheten med en annen, har han ingen problemer med.

– Nei, jeg er en såpass sosial person at det fungerer veldig bra. Dessuten hadde jeg ikke noe valg: Skulle jeg ha råd til å kjøpe, var jeg nødt til å ta inn en leieboer i studietiden. Den løsningen gjør det også mulig for meg å spare opp en del penger. Jeg jobber deltid i DNB ved siden av studiene og mye av det jeg tjener der går rett i banken, forteller BI-studenten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.