- Vi hadde ikke kausjonist, og ingen banker var villig til å gi oss 100 prosent finansiering, sier Andreas Storm Larsen (27).

- Vi fant derfor en bolig godkjent for Husbankfinansering. Husbanken finansierte 65 prosent, privat bank 17 prosent og startlån i kommunen 18 prosent. Da greide vi oss uten kausjonist. Vi hadde ikke mye egenkapital, men la ned en del egeninnsats ettersom vi fikk huset levert «klar til maler». En god løsning, ettersom det da blir opp til oss hvilken standard vi velger. Mitt beste råd er å ha god kontakt med banken, og tenke grundig gjennom om du faktisk kan eller bør kjøpe bolig. Mitt tips er å kjøpe bolig godkjent for husbankfinansiering. I tillegg vil ofte kommunene stille med startlån i tillegg. Nå har vi ganske god økonomi siden både jeg og samboer er i full jobb.

Andreas Storm Larsen (27):
Aksjemegler
Eier: Selveiet del av vertikaldelt tomannsbolig i Lillesand på 106 kvadratmeter.
Betalte: Cirka 3,1 millioner. Lån: Cirka 3,1 millioner.
Månedlige utgifter: 10.000 kroner pluss husholdningskostnader og bilkostnader.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.