- Jeg sparte penger ved å bo hjemme til jeg var 21 år. Flyttet så på hybel, og hadde en dårlig betalt fulltidsjobb, men sparte likevel litt ekstra, sier Andreas Parslow (28).

Videre ble han IT-student med eneste inntekt i stipend og lån.

- Halvparten gikk til leie, og for å fortsette sp#229en kuttet jeg kraftig i matbudsjettet. Jeg besøkte min lokale Kiwi-butikk tre-fire ganger i uken og benyttet meg av holdbarhetsgarantien deres. Jeg fikk svært sjeldent kontanter, men hadde kjøleskap og fryser fullt av gratis mat. Bare første uken fikk jeg mat for over 1000 kroner. Slik kunne jeg fortsette sp#229en til tross for at jeg bare hadde 4000 i måneden etter å ha betalt husleie. Uten deltidsjobb tok jeg flere fag enn nødvendig, og ble ferdig med bacheloren et halvt år før tiden og sparte slik på studielånet. Fikk jobb da jeg var ferdig på skolen, og hadde totalt 200.000 i sparepenger. Fikk lån uten å bruke BSU'en og kjøpte en leilighet til 1,48 millioner kroner.

Andreas Parslow (28):
Systemutvikler
Eier: 2-romsleilighet på 44 kvadratmeter på Grønland i Oslo.
Betalte: 1,48 millioner. Lån på 1.267.000 kroner.
Månedlige utgifter: 11.300.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.