– Lederen min fortalte meg jo senest i dag at jeg er en «troublemaker», sier Elisabet Søyland (33) og ler.

– Det er nok fordi jeg spør mye og tøyer grensene. Det kommer jeg ikke til å endre på, det er slik jeg er. Dessuten blir det jo ingen fremgang hvis alle alltid er enige med hverandre, sier hun til DN like etter at hun mottok prisen for årets unge leder 2012 tirsdag kveld.

I konkurransen som har pågått helt siden i høst har Søyland og over 100 andre norske ledere under 40 år blitt nøye testet og vurdert - gjennom caseløsing, personlighetstest og logiske tester.

La ned hele avdelingen
– Da jeg hadde vært inne og løst den ene casen fikk jeg helt angst og tenkte at dette aldri kom til å gå veien.

I denne oppgaven ble Søyland bedt om å tre inn i rollen som leder for en it-avdeling der arbeidsmoralen og omsetningen hadde sunket dramatisk.

– Jeg svarte at jeg synes det er OK å bare legge ned hele avdelingen, jeg. Det måtte jo finnes bedre måter å bruker medarbeiderne og ressursene på, sier hun.

Selv om hun i ettertid angret litt på det vågale valget, falt det i smak hos fagjuryen. Uten å vite navn, arbeidssted, kjønn eller alder rangerte juryen henne helt øverst på listen, basert på testresultatene.

 

Bedømt av egne ansatte
– Hun er lyttende og sympatisk, strukturert og god til å se sammenhenger. I tillegg har hun et stort engasjement, oppsummerte juryleder Øistein Magnussen, gründer av konsulentselskapet Assessit, som står bak kåringen.

Les om fjorårets vinner her

Tilbakemeldinger fra de unge ledernes over- og underordnede ble også vektlagt i konkurransen.

– Det er disse som skal ha æren. De overtalte meg til å bli med på denne prosessen. Dessuten får jeg en kjempeboost av å være sammen med medarbeiderne mine, sier Elisabet Søyland.

Hun er leder for rundt 40 ansatte ved hotellet. Clarion Hotel Stavanger hadde i 2011 en omsetning på 93 millioner kroner og et resultat før skatt på 11,5 millioner kroner.

– Hvorfor ble du årets unge leder?

– Jeg er målrettet, og er nøye med å kommunisere målene videre så alle vet hvor vi skal. I tillegg følger jeg også opp hver enkelt ansatt, som har sine personlige mål, for å sørge for at alle drar i samme retning, sier hun.

Vil bli «gammel leder» på samme sted
33-åringen er utdannet fra Norsk hotellhøgskole i Stavanger og har en bachelorgrad i reiselivsledelse. Etter utdannelsen har hun gjennom åtte år jobbet seg oppover i gradene ved Clarion Hotel Stavanger.

– Der skal jeg være til jeg dør, helt ærlig. Her blir jeg sett og trodd på, sier hun.

Etter den gjeve prisen vanket det også lovord fra sjefen.

«Verdens beste hotell trenger verdens beste ledere. Fantastisk stolt» tvitret Petter Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice, tirsdag kveld.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.