Åtte av de ti ansatte i oljebransjen er menn. Nå ønsker den mannsdominerte oljeindustrien å bytte bort skitne kjeledresser med flere høye hæler, skriver Dagens Næringsliv.

Kjernefysiker Sunniva Rose (28) ser ingen motsetninger i å være dyktig i realfag og å blogge om avansert kjernefysikk og lipgloss. Og hun er ikke fremmed for å jobbe i olje- og gassindustrien.

Etter mange års studier føler hun at hun har motbevist skeptikerne i "mat-nat-miljøet" - matematikk og naturfag ved Universitetet i Oslo.

– I miljøet finner du alle typer, inkludert det karikerte bildet av nerden, men jeg har det kjempegøy med dem også, og håper også jeg er blitt flink til å se forbi det ytre.

Doktorgradsstipendiaten i kjernefysikk er blogger og kaller seg selv for «rosanerd».

- Sparker litt i alle retninger
Samtidig som hun forsker på hvordan thorium kan brukes som brensel i kjernekraftverk, driver hun en «rosablogg» som blander avansert kjernefysikk med mote, sminke og interiør.

– Jeg sparker litt i alle retninger. Det er ikke så enkelt at alle akademikere er grå og kjedelige og alle rosabloggere er dumme. Jeg ønsker meg et glansbilde der kvotering ikke er nødvendig, men jeg tror dessverre det fortsatt er et greit virkemiddel ved to likeverdige kandidater. Men å kvotere kvinner som er dårligere kvalifisert skaper bare fordommer, sier Rose til DN.

I dag inviterer Abelia, NHO Oslo, Akershus Energi Norge og Oljeindustriens landsforening (OLF) jenter og mødrene deres til «Jenter for realfag», på kvinnedagen. Tilsvarende arrangementer skjer over hele landet.

– Vi vil ha flere rosanerder, men viktigst av alt, vi trenger flere jenter i bransjen, sier Eli Ane Nedreskår, informasjonssjef i Olf – Oljeindustriens landsforening.

Les også: Dette tjener de som gikk ut fra BI ifjor


- Disse studentene er ekstremt attraktive

Tjener rundt 200.000 under mastergraden - og går rett ut i jobb (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.