17 prosent av dem som tar lærerutdanning og pedagogikk er misfornøyd med lærestedet, og hver fjerde er misfornøyd med den pedagogiske kvaliteten, viser undersøkelsen som er utført av Norfakta Markedsanalyse.

45 prosent av lærerstudentene er litt fornøyde med lærestedet, mens 22 prosent er svært fornøyde, skriver Aftenposten.

Tre av fire lærerstudenter vil ikke anbefale lærerstedet til venner og bekjente, mens 45 prosent av økonomistudentene til sammenligning vil anbefale sitt lærested.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland (SV) er ikke overrasket over misnøyen blant lærerstudentene og viser til at en evaluering foretatt av hennes departement tidligere har avdekket det same.

– Det førte til at vi tok fatt i saken og fikk gjennom den nye lærerutdanningen, sier hun.

Allmennlærerutdanningen blir til høsten erstattet av to lærerutdanninger som skal gi grunnlag for å undervise på henholdsvis 1.-7. trinn og 5.-10. trinn. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.