Hele 70 prosent av medisinstudentene i Oslo som feilet på eksamen i vår, strøk også i sitt andre forsøk på å bestå eksamen. En elendig eksamensform har skylden, hevder studentene selv.

15 av de 21 annenklassestudentene som tok eksamen på nytt for to uker siden, risikerer dermed å måtte hoppe av kullet, skriver VG. Hele kullet signerte en felles klage etter den ordinære eksamen før sommeren, men organiseringen skal ikke ha fungert bedre ved det andre forsøket.

– Resultatet er oppsiktsvekkende, da dette er flinke studenter som alle hadde et meget høyt karaktersnitt da de kom inn på medisinstudiet. Den høye strykprosenten er tilsynelatende en konsekvens av feil og mangler fra Det Medisinske Fakultet, og ikke studentenes dårlige kunnskaper, sier en av studentene, som ønsker å være anonym siden klageprosessen ennå ikke er ferdig.

I forbindelse med den ordinære eksamen var det, ifølge klagen fra kullet, flere ting som ikke fungerte. Blant annet var det feil på mikroskoper, uklare formuleringer og oppgaver som ikke tilhørte pensum. Rundt 20 prosent strøk på denne.

Også i fjor ble det rettet kraftig kritikk mot fakultetet, da en tredel av studentene strøk på den tilsvarende eksamen. Professor og semesterleder Trond Halstensen ved Universitetet i Oslo avviser blankt kritikken fra studentene.

– Dette er en rettferdig, grundig og virkelighetsnær eksamen som går bredere til verks enn tidligere. Jeg er skuffet over resultatet, men jeg tror alle er glade for at vi har en streng kvalitetskontroll av legestudentene, sier han. (©NTB)

Les også: - Toppkarakterer er ikke nok

<b>Vil bøtelegge studenter som stryker på eksamen</b>

<b>Norske studenter har gjeld opp over ørene</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.