Til nyttår går Tom Colbjørnsens åremålsstilling som rektor ved Handelshøyskolen BI ut, skriver Dagens Næringsliv.

Den tidligere NHH-professoren har sittet fire år i stillingen, men ble denne høsten gjenvalgt av styret for en ny åremålsperiode. Nå mener professor ved Handelshøyskolen BI, Petter Gottschalk, at det er på tide at prosessen rundt ansettelse av rektor ved BI endres.

- Nå bør vi som er ansatt på BI være betydelig på ballen i forhold til de kriteriene vi mener er viktige når skolen skal ansette en ny rektor neste gang i 2013, sier Gottschalk til DN.

- Burde vurdert regelverket
Han mener ikke at ansettelsen er feil.

- Jeg mener bare at gitt betydelig misnøye det første året Colbjørnsen var ansatt her så burde man kanskje vurdert regelverket for ansettelse av ny rektor, sier han.

Han tror ikke Colbjørnsen kan påvirke skolen så mye i noen retning. Og Gottschalk får støtte fra tidligere leder av Forskerforbundet og førsteamanuensis ved BI, Bjørn Eriksen.

- Det handler først og fremst om at vi ønsker en mer demokratisk prosess når det skal ansettes en rektor.

Les også: Studentene slår ring om BI-rektor (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.