- Tilsynet vårt avdekket at Moteskolen AS ikke drev utdanningene i tråd med Nokuts godkjenninger og at driften var i strid med fagskoleloven. De mister derfor retten til å tilby fagskoleutdanningene motedesign og modelisme og moteutviklingsledelse, sier tilsynsdirektør Øystein Lund i en pressemelding.

Omfattende mangler i blant annet utdanningenes læringsutbytte og emner, undervisning og eksamensordning, er noen av funnene til den sakkyndige komiteen. Tilsynet har også avdekket flere mangler i fagskolens styrevedtekter og system for kvalitetssikring. Fagskolens opptaksordning er i strid med fagskoleloven og fagskolen har ikke hatt noen fungerende klageordning for studentene.

Moteskolen AS var franchisetaker hos Esmod International frem til 29. juni 2015, da Esmod valgte å ikke fornye franchiseavtalen med fagskolen.

Opphøret av franchisekontrakten innebar at Moteskolen måtte levere tilbake alt læremateriell til Esmod, og at de ikke lenger kan bruke de undervisningsmetodene utdanningene motedesign og modelisme og moteutviklingsledelse er basert på. 

Den nye franchisetakeren til Esmod International, Fashion Mode, har overtatt undervisningslokalene og deler av fagmiljøet til Moteskolen.

- Under slike omstendigheter vil ikke Moteskolen være i stand til å gjennomføre de tiltakene som kreves for å rette opp de omfattende manglene tilsynet har avdekket. Fagskolen har derfor ikke fått noen opprettingsfrist, forklarer Lund.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.