- Vi er kjempefornøyd med dette, det er positivt og fantastisk, en liten karamell som virkelig vil gjøre en forskjell for studentene som studerer i disse landene, sier Kristiane Roe Hammer, president i Ansa.

Grunnen til jubelen skyldes et lite punkt i dagens statsbudsjett som åpner for en forsøksordning der man kan få støtte til et helt år, istedenfor et halvt år, med språkstudier om man tar en grad i Brasil, Russland, India eller Kina.

Med dagens ordning har Ansa mottatt mange klager fra studenter som ikke synes man lærer nok språk iløpet av seks måneder.

- I tillegg ble man ofte gående uten noe å gjøre mellom jul og høst, siden språkstøtten tok slutt etter ett semester og skolen først startet om høsten, sier Roe Hammer.

DN har tidligere skrevet flere saker om de økonomiske utfordringene med å studere i disse landene.

Blant annet må man betale førsteåret av egen lomme siden bachelorgraden er fireårig.

Det må du fortsette med, også ifølge dagens statsbudsjett.

- Det er interessant at de har differansiert landene, og at det bare er BRIK-landene som får denne språkstøtten. Selvfølgelig vil vi at alle studenter i alle land skal få den samme muligheten, men dette gjør at vi også håper på støtte til førsteåret, sier Roe Hammer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Flere saker fra DN Talent:

Veien til eliteskolene

Studier i utlandet gjør deg tøff

Toppkarakterer og klar for eliteuniversitet