Ny statistikk fra SSB viser at kvinner fosser forbi mennene når det gjelder studier.

Øker mer enn mennene
I fjor høst hadde over halvparten av alle kvinner mellom 25-29 år høyere utdanning, altså utdanning på universitets- eller høgskolenivå. De siste ti årene har dette tallet økt med ti prosentpoeng, mens menn i samme alderssegment kan vise til en økning på to prosentpoeng. Blant menn i tjueårene har "bare" 32 % høyere utdanning. Det samme styrkeforholdet gjelder også for de mellom 30 og 39 år.

Oslo på topp
Selv om flere har blitt høyere utdannet i Hedmark og Oppland de siste ti årene, er det fremdeles disse som kan skilte med lavest utdanningsnivå. Oslo og Akershus er på topp, og generelt har nordmenn blitt mer utdannet de siste ti årene. 28 % har nå høyere utdanning, en økning på seks prosentpoeng siden 2000.

Flere saker fra DN Talent:

Slik blir du universitetets drømmestudent

Studerte psykologi, filosofi, medisin og så psykologi igjen

Tror han kan forandre verden (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.