- Vi er kjempefornøyd. Dette er tiende seier på rad, jubler Kenneth Fegri, leder i Bergensbaneløpet NHH til DN.

Flott treningskultur
Den knusende seiersrekken i det tradisjonsrike løpet der Norges Handelshøyskole (NHH) konkurrerer mot BI forklarer han slik:

- Folk er jevnt over veldig gode. Vi har en flott treningskultur, og mange er opptatt av å holde seg i form.

To ganger i uken hele skoleåret arrangeres det løpetrening på skolen. En økt langkjøring og en økt intervall.

- Det er viktig å variere litt. Treningene er populære. Et sted mellom 20 og 50 løpere stiller hver gang, sier Fegri til DN.

Utfordringer over vidda
Under parolen ”Vårens sprøeste eventyr” startet Bergensbaneløpet i Bergen i pøs regnvær. Ved Kvamskogen ble de spreke elevene møtt av tett snødrev, med det var først ved Granvin de virkelige utfordringene startet.

- Hardangervidda var stengt og vi måtte legge om ruta. Bussene ble sendt i kolonnekjøring over Hemsedalsfjellet, mens de som skulle løpe ble kjørt i personbiler litt i forkant. Men fra Gol til mål i Nydalen i Oslo var det strålende vær, forteller Kenneth Fegri.

- Østlandet best
Etter årets løp står NHH oppført med 30 seire av 39 løp. Studentene fra begge skolene anser det som en æressak å gi sitt beste i stafetten som hvert år regnes som en kåring av Norges sprekeste handelshøyskole. Lederen for Bergensbaneløpet BI, Christoffer Herheim (24), kom i forkant av arrangementet med denne friske uttalelsen:

”Det hersker liten tvil om at det er på Østlandet vi avler det beste av det meste”

Tonen er fortsatt positiv, til tross for at skolen måtte se seg slått med nesten en time og ti minutter.

- Jeg mener fortsatt det samme, sier han lett ironisk når DN snakker med han mandag formiddag.

- Det er i alle fall et langt større potensial på skolen enn det vi viser. Mye går i riktig retning, NHH hadde et meget sterkt lag i år, men vi er på vei og tar kraftig innpå dem, sier han.

Nivået aldri vært høyere
Herheim forteller om en meget positiv treningskultur blant studentene på BI.

- Testresultater i forkant av løpet viser at både jentene og guttene blir stadig sprekere. Nivået i Bergensbaneløpet har aldri vært høyere, og arrangementet fungerer som motivasjon for å trene – i alle fall for en stor andel elever, sier han.

Hva er nøkkelen for å få studenter med på treningsøkter?

- De beste må synes det er seriøst nok, og de dårligste må ikke bli skremt.

24-åringen avslører i tillegg at BI-studentene allerede mandag kveld møtes til første treningsøkt inn mot neste års arrangement.

- Det blir mye 4X4-intervaller framover, sier Christoffer Hereim til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.