Ole Hope slutter i jobben som administrerende direktør ved Norges Handelshøyskole i Bergen (NHH). Han begynner i ny jobb som direktør for Business Region Bergen 1. august.

– Business Region Bergen er et spennende, ambisiøst og fremoverlent prosjekt. Dette er en stor satsing på regionen rundt Bergen med regionalt samarbeid, næringsutvikling, rekruttering og kulturutvikling – blant annet. Det er et bredt «scope» av muligheter, som jeg ikke kunne la gå fra meg, sier Ole Hope til dn.no.

NHH har de siste månedene vært preget av konflikter og misnøye etter en omorganisering av administrasjonen, som i hovedsak ble startet av direktør Hope og HR-sjef Christine Brünner i 2011. Hope har fått mye kritikk av tillitsvalgte og hovedverneombud for håndteringen av omorganiseringsprosessen.

– Har uroen ved NHH hatt noe å si for jobbskiftet?

– Jeg vil si at det har vært medieuro ved NHH den siste tiden. Det kan ikke påvirke et sånt valg. Å være i en toppjobb kan av og til være stormfullt. At den nye stillingen har falt sammen med mediemessig uro kan ikke times, sier Hope.

Styret ved NHH satt tidligere denne våren i gang en tiltaksplan for å roe ned sitasjonen. Mandag begynner konsulentselskapet PwC jobben med å evaluere omorganiseringsprosessen, en bestilling fra skolens arbeidsmiljøutvalg.

– Hvilke tanker gjør du deg om å forlate NHH kort tid etter å ha satt i gang en omorganiseringsprosess, før den er evaluert?

– Vi gikk inn i ny organisasjonsstruktur i november, det er da vi skulle begynne å levere. Og vi ser nå at leveransekvaliteten tikker inn, vi høster av valget vi har gjort. Jeg har stor tro på at de folkene som er igjen er fullt i stand til å fortsette med dette gode arbeidet, sier Hope.

Hope ble ansatt som administrerende direktør ved NHH i september 2010. Han avla doktorgraden ved NHH våren 2010 og kom til høyskolen fra en stilling som organisasjons- og strategidirektør i Hansa Borg Bryggerier AS.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.