I dag la regjeringen frem revidert nasjonalbudsjett. Opptrappingsplanen for 11 måneders studiestøtte er klar og den første uken som vil bli utbetalt kommer våren 2017.

Norsk studentorganisasjon (NSO) har etterlyst dette i mange år og er glad for at det kommer på plass.

- Studentbevegelsen har jobbet for en bedre studentøkonomi over flere år. Vi er glad for at regjeringen i dag la frem en plan for å få innført studiestøtte også i juni. Dette er et viktig steg i retningen for å gi studentene mer tid til studiene, sier Therese Eia Lerøen, leder av NSO.

Planen som nå er lagt frem innebærer at studenter med full støtte fra Lånekassen får en ekstra uke i året frem til 2020 hvor opptrappingen er fult innført som en måned. De studentene som har søkt om redusert studiestøtte vil ikke få den samme økningen. Dette vil i hovedsak gjelde studenter på deltidsstudier.

- Deltidsstudentene er også avhengig av studiestøtten for å dekke nødvendige kostnader. Nå forblir disse studentene i en situasjon hvor deltidsjobben vil fortsette å stjele tid fra studiene i mai for å dekke inn kostnadene som kommer i juni. Vi håper stortinget finner rom i budsjettet for å gi alle studenter samme mulighet, sier Eia Lerøen.

Den 11. måneden med studiestøtte, som Venstre fikk gjennomslag for i budsjettrunden i fjor høst, betyr at studentene ikke må jobbe ekstra mye i eksamensperioden for å kunne betale husleien neste måned. NSO mener også at de månedlige utbetalingene må øke for at studentene skal kunne bruke mer tid på studiene gjennom hele året.

- Det er en veldig viktig seier for studentbevegelsen at vi nå får 11 måneder studiestøtte. Neste steg må være at beløpet studentene får hver måned også økes slik at studentene virkelig kan være tilstede i det faglige fellesskapet ved sitt studie, avslutter Eia Lerøen.

 

Les alt om budsjettet på DN Direkte

 

LES OGSÅ OM:

Krever Statoil­granskning dnPlus  

Mange straffedømte advokater: Avskiltede advokater magasinetPlus

Derfor er hun 40-åringenes nye ideal: Noora (16), førtisenes heltinne d2Plus

Forbrukerne har sagt sin mening: Kjedene kundene liker minst dnPlus

 

SE PÅ DNTV:

- Høres ut som en kjempesatsing, men...
DN-kommentator Kjetil B. Alstadheim om Siv Jensens stadige tapping av mer oljepenger.
01:35
Publisert:

Her har de aldri har lagd mer bunadssølv enn nå
Mens mange bedrifter på Vestlandet sier opp folk har familiebedriften Sylvsmidja på Voss ansatt flere nye gullsmeder det siste året. Også de nye nordmennene i Oslo har begynt å gå med bunad, forteller sølvsmed Trond Johansen.
01:31
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.