19.890 studenter fra 135 nasjonaliter har blitt spurt om hva som gjør en arbeidsgiver attraktiv. Tallenes tale er klar: Moral, samfunnsansvar og etikk er minst viktig. Omdømme, markedssuksess og prestisje teller mest.

Likt som i Norge
Dette sammenfaller med det som ble festet til papiret da norske studenter ble spurt tidligere i år. Betydningen av at bedriften hadde høye etiske standarder var blitt mindre viktig, fremtidig lønn var blitt viktigere. Det er konsulentselskapet Universum som står for undersøkelsen, og tittelen på pressemeldingen er: "Generasjon Y- en kynisk generasjon?"
- Er den det?
- Nei, vi opplever ikke det i den daglige kontakten vi har med våre studenter. Vårt inntrykk er at de er veldig opptatt av å få relevante og interessante jobber, sier avdelingssjef for BI Karriereservice, Adriana Jansen

Vil utvikles
Fjorårets avgangsstudenter på BI var mest opptatt av at arbeidsplassen deres ville gi dem interessante arbeidsoppgaver, og utvikling både personlig og kompetansemessig. Det viser en undersøkelse BI selv har gjort, og resultatet har vært likt de siste årene. Studenter som skal ut i arbeidslivet ønsker noe å bryne seg på.
- Under finanskrisen trodde vi studentene ville bli opptatt av jobbsikkerhet, men det slo faktisk ikke ut. Det var en liten økning, men det er dette med interessante oppgaver som er viktig, sier Jansen.

De tre mest attraktive arbeidsgiverne ifølge Universum:

Økonomi
1. Apple
2. Google
3. McKinsey & Company (4)

Ingeniørstudenter
1. Google
2. Audi
3. EADS

IT
1. Google
2. Microsoft
3. Apple

Det kan også nevnes at fjorårets petroleumsuhell i Mexicogulfen ikke har skremt studenter vekk fra å drømme seg til oljeselskapet BP. Det rykker nemlig opp 18 plasser i årets oversikt.

Flere saker fra DN Talent:

Nettverk i pokingens tid

- Mer stimulerende enn å møtes på bar (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.