Å imponere sjefen er enklere enn du tror. Kom presis på møter og sørg for å svare raskt på e-post. Men du får ikke popularitetspoeng dersom du jobber overtid eller spiser mye på gourmetrestauranter.

Dette viser en holdningundersøkelse blant 1200 svenske ledere, gjort av Novus på vegne av Sveriges lederorganisasjon Lederna .

Disse egenskapene får sjefen til å hoppe og hyle av glede
I undersøkelsen har lederne har svart på om de synes utvalgte egenskaper er positive, negative eller ingen av delene.

Kommer du presis til møtet og samtidig holder en stilig presentasjon kan det være nok til å få sjefens øyne til å glitre.

Denne listen viser andelen ledere som synes følgende egenskaper hos sjefskolleger, gir et positivt inntrykk:



Dette får lederne til å gjespe og trekke på skuldrene
For lederne spiller det ingen rolle om du er kjent, pen eller rik. Personlig status, som for eksempel å ha utgitt en bok eller å ha mange Facebook-venner, imponerer ikke særlig. De fleste svarer at de verken forholder seg positivt eller negativt til status-egenskapene.

Bare 1 prosent synes det gir et positivt inntrykk å spise på gourmetrestaurant, og bare 14 prosent synes det gir positivt inntrykk å jobbe overtid.

Grunnen til at overtidsarbeid ikke imponerer kan være at det kommer i konflikt med en annen egenskap lederne verdsetter - å tilbringe tid med familien.

Denne svartelisten viser egenskapene som lederne synes er mest negative hos sjefskollegaer:

Se komplett liste over hvordan 50 egenskaper vurderes av sjefer her .

Les også:
Jobbintervjuet avgjort på 4 minutter
Primadonnaene på jobben - slik takler du dem
Dette ødelegger karrieren din
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.