Jobbmarkedet er godt i Norge, men kampen om de mest attraktive stillingene vil alltid være knallhard. Hva skal til for at akkurat du blir plukket i konkurranse med et stort antall dyktige kandidater?

En global undersøkelse utført av rekrutteringsfirmaet OfficeTeam tok temaet på alvor og spurte en lang rekke HR-sjefer om hva som imponerte dem mest.

De fikk mange historier: En kandidat tok med seg kaffe og smultring til intervjueren, en annen sendte et "God bedring"-kort til den HR-ansvarlige som egentlig skulle ha intervjuet ham, men som var syk den dagen.

Rekrutteringsekspert Richard Wynn sier til den australske avisen Herald Sun at det å gjøre noe kreativt og uventet alltid vil bli lagt merke til. Likevel skal du være forsiktig:

- Det går en fin linje mellom det å bli lagt merke til og det å bli lagt merke til på en negativ måte, sier Wynn, som er regionsdirektør hos rekrutteringsfirmaet Michael Page Australia.

- Du må huske på at det er du og CV-en din som skal sikre deg jobben. Å prøve å skille seg ut kan til og med jobbe mot deg fordi sjefen kan tro at du gjør dette for å kompensere for manglende dyktighet. Hvis du ikke stoler på at CV-en din og din egen personlighet er nok, nytter det neppe å kjøpe en kaffe eller et kort for å imponere, understreker han.

Dette nytter
Men hva er det da som virkelig nytter?

Kreative søknader og annet stæsj - som for eksempel et video-innslag med deg selv - kan være et pluss i visse bransjer, for eksempel jobber innenfor marketing, PR, salg og nye medier, tror Wynn.

Vil du vise at du er aktiv, engasjert og ambisiøs, bruk sosiale medier som LinkedIn og vær opptatt av å bygge nettverk, råder karriereeksperten.

Og ikke minst:

- Forberedt deg svært godt til jobbintervjuer du blir innkalt til. Vis at du kjenner bedriften inngående, sier Wynn.

- Gjerne gjennom en kul iPad-presentasjon.

De 650 HR-sjefene som deltok i OfficeTeams undersøkelse har også noen nyttige tips å komme med. Her er tre episoder som imponerte dem:

* "En kandidat hadde skrevet ned alt han planla å gjøre for selskapet vårt de seks første månedene, hvis han fikk jobben."

* "Jeg fikk en oppfølgingsmail fra kandidaten umiddelbart etter møtet vårt."

* "Jeg blir imponert hvis en jobbsøker kommer i tide til intervjuet og er velkledd. Så enkelt er det."

Les også: – Hele verden er på jakt etter de samme talentene

Lei selvopptatte studenter i dress

Menn: Vår jobb er viktigere enn kvinnenes jobb (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.