Traineejobber har i mange år vært svært populære, spesielt blant nyutdannede økonomi- og ingeniørstudenter.

Etter at en rekke bedrifter har kuttet ut de ganske kostnadskrevende traineeprogrammene, strømmer søknadene inn til bedriftene som fortsatt lyser ut traineestillinger, skriver Finansavisen.

Statkraft og Norges Bank Investment Management har ifølge avisen hatt de mest populære traineeprogrammene siste år.

- Våre kandidater har ambisjoner

I Statkraft søkte over 1300 håpefulle på åtte stillinger sist høst, en økning fra rundt 1000 året før.

- Vi ser etter unge mennesker med sterke akademiske resultater, som ønsker å skape muligheter, forbedring og vekst. Våre kandidater har ambisjoner om en spennende karriere innen fornybar energi i et innovativt og internasjonalt konsern med høy etisk standard, sier HR-direktør Marit Grimsbo til Finansavisen.

Utveksling
Interessen for å forvalte oljepengene våre er også enorm.

990 søkte ifjor høst på seks traineestillinger hos Norges Bank Investment Mangement (NBIM), en økning fra i overkant av 800 året før.

Traineeprogrammet der er et av de mest omfattende i Norge, og varer i hele fire år og inkluderer utvekslinger med internasjonale finansinstitusjoner.

Finale i tre dager til ende

I DNB gikk fristen for å søke på årets syv traineestillinger ut 5. januar.

Da hadde det strømmet inn 446 søknader, noe som førte til at søkesystemet brøt sammen og fristen ble utsatt. DNB mottok 393 søknader ifjor.

- Vi ser etter spennende kandidater som er åpne for muligheter og som kan utfordre oss. Finaleheatet vil gjennomføres i løpet av tre dager, der 12 kandidater hver dag skal gjennomføre individuelle case, gruppecase og ulike tester. I år skal også konsernledelsen være med i utvelgelsen, sier Glenn Melkin, leder for profilering og rekruttering i DNB, til Finansavisen.

Les også: Mener nyutdannede mangler disiplin: - De er kreative, men kan ikke jobbe


- Altfor mange tar en mastergrad samfunnet ikke har bruk for
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.