En arbeidsdagen er full av distraherende elementer. Ikke minst betyr vår digitaliserte verden at konsentrasjonen rundt arbeidsoppgavene ofte svekkes.

Finanstidsskriftet Forbes har derfor laget en liste med ni konkrete råd for hvordan du kan bli mer produktiv.

Og da er ikke store mengder koffein og lange lister over ting som skal gjennomføres svaret, understreker artikkelforfatteren.

Slik blir du mer produktiv på jobb:

  • Kutt i listen over ting som må gjøres. Å få ting gjort i løpet av arbeidsdagen handler ikke om å forsøke å presse flest mulige punkter inn i et åtte timers skjema. Forsøk å begrense listen til de oppgavene som virkelig er viktige her og nå.
  • Ta pauser. For at hjernen skal fungere optimalt, trenger du pauser. Reis deg opp og ta en liten gåtur. Ikke spis lunsj ved pulten.
  • Følg 20/80-regelen. Fenomenet sier at 80 prosent av konsekvensene innenfor et område skyldes 20 prosent av grunnene. Altså: 20 prosent av det du gjør hver dag produserer 80 prosent av dine resultater. Eliminer derfor det som ikke betyr noe for resultatet.
  • Bruk morgningen på deg selv. Ikke start dagen med å sjekke e-post og kalenderen. For å være produktiv ut dagen, trenger du aller først en god frokost og kanskje en treningsøkt.
  • Håndter de største utfordringene før lunsj. Da er hjernen fremdeles på topp. Hastearbeid og møter bør legges til ettermiddagen.
  • Forbedre dine e-postvaner. Ikke la e-posten ta all konsentrasjonen din. E-poster med mange mottakere i adressefeltet er som oftest uviktige, så overse disse.
  • Lag et system. Gå gjennom dine (u)vaner og finn ut av hva som distraherer deg. Lag et opplegg for hvordan du kan unngå at dette tar for mye av tiden din i fremtiden.
  • Slutt å bland produktivitet og latskap. Selv om ingen liker å innrømme det, er latskap den fremste årsaken til dårlig produktivitet.
  • Slutt å «multi taske». Du kan ikke gjøre ti ting på en gang! Fokuser på en oppgave av gangen, og du vil få mer gjort.

Les også:
Tre feil du må unngå i din første jobb
Åtte tegn på at du har den perfekte jobben

Les mer på DN.no idag:
Kutter prisen på Ulvøya-luksus for andre gang
Gullår for Rema-kjøpmenn
John Fredriksen er rikere enn Batman
80 studenter klare for å «mooce» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.