Forbered deg grundig på hvordan du vil ta opp det du har på hjertet, råder karriereekspertene. I den australske avisen Herald Sun guider de både ferskingene, de som står midt i karrieren, de erfarne og ekspertene til "den store karrierepraten".

Ferskingen

- Er du på jakt etter mer ansvar i din nåværende jobb eller kanskje en mulighet til å få en ny rolle på arbeidsplassen? Tenk over hvordan innspillet ditt vil bli mottatt av arbeidsgiveren før du åpner munnen, sier HR-sjef Anne-Marie Dolan i Australian Human Resources Institute.

Det er en god start å ha egne ideer, men møt sjefen med åpent sinn, siden det kan tenkes at han har andre planer for deg.

Midtveis-i-karrieren-ansatt

- Som ansatt er det hovedsakelig ditt ansvar å ta kontroll over din egen karriere. Be om et møte når det passer dere begge og gjør det klart for sjefen din hva du vil ta opp, slik at han ikke blir overrasket, sier Kellie Rigg i HR Solutions Randstad.

Ha en klar idé om hva dine styrker er, og hva de kan brukes til.

Den erfarne

Bruk tid på å finne ut hvor du står i dag og hvordan du behersker den rollen du besitter på arbeidsplassen. Forstå hva som motiverer deg og lag en karriereutviklingsplan for deg selv som inkluderer noen klare mål. Når du har gjort dette, spør sjefen din om et 45 minutters møte og del planen med ham. Spør om feedback i forhold til din nåværende jobb, og hvordan du eventuelt kan komme deg videre, anbefaler Tim Roche i Right Management Career Transition.

Eksperten

Hvis du har regelmessige møter med sjefen din, nevn på slutten av møtet at du gjerne vil diskutere karrieren din på det neste møtet dere har. Dette vil gi sjefen din sjansen til å reflektere over mulighetene dine og hans rolle i din karriereutvikling, råder Michelle Bentley hos karrierehuset Donington.

Les også: Slik klatrer kvinner til topps

«Rå kamp om de nyutdannede»

Lønnen er viktigst (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.